Flesvoeding

Verschillende soorten en merken Flesvoeding

Flesvoeding is er veel verschillende varianten. Er zijn veel aanbieders. Dus voor elk wat wils. De meeste vrouwen kiezen er voor om borstvoeding te geven. De World Health Organisation raadt dit ook aan als beste voeding voor baby’s. Soms wil borstvoeding niet lukken of heeft je kind extra voeding nodig. Dan kies je voor flesvoeding. Welke flesvoeding je kiest hangt af van een aantal factoren. Heb je voorkeur voor een biologisch product? Kies je vanwege koemelkallergie voor een flesvoeding op basis van geitenmelk? Kies je vanwege gevoelige maag of darmen voor een hypoallergene variant? Ben je prijsbewust? En zo zijn er nog veel meer overwegingen die meespelen bij het maken van een keuze.

Family Supply biedt verschillende mogelijkheden en merken flesvoeding aan.

Kijk in onze webshop voor de producten.

Flesvoeding Koeien en Geiten

Koemelk vs. Geitenmelk

De prijs van de koemelk is aanzienlijk lager  dan die van de geitenmelk. Dit komt omdat een koe veel meer melk produceert dan een geit. Een koe produceert gemiddeld 20 liter op een dag en een geit produceert gemiddeld 3 a 3,5 liter per dag.

Waarom dan kiezen voor geitenmelk?
Bij het onvolgroeide spijsverteringssysteem van jonge kinderen functioneert dit proces soms nog niet optimaal. Hierdoor kan het gebeuren dat grotere — niet volledig verteerde — eiwitten de darmwand passeren en in het bloed terechtkomen. De eiwitten in geitenmelk zijn van een andere samenstelling dan die in koemelk en de vetbolletjes zijn meer dan een kwart kleiner. Dit zorgt ervoor dat het sneller en beter verteerd en opgenomen wordt in vergelijking tot koemelk. De ervaring leert dan ook dat geitenmelk vaak beter wordt verdragen dan koemelk. Bovendien ligt het qua samenstelling dichter bij moedermelk.

Family Supply verkoopt Kabrita gebaseerd op geitenmelk.

Flesvoeding - Biologische Melk

Biologisch

Er zijn ook biologische varianten van de flesvoeding op basis van koemelk. HiPP is hiervan de bekendste. HiPP gebruikt alleen biologische melk bij de productie van de melkproducten. De melkkoeien worden natuurlijk gefokt. Hun voeding is uitsluitend afkomstig van de boerderij waar ze gefokt worden en bestaat uit hooi, gras of granen. Meer dan 200 dagen per jaar staan ze in natuurlijke weiden die niet worden behandeld met minerale meststoffen of chemische en synthetische insecticiden.
Dit weerspiegelt zich in de kwaliteit van de voeding. De melk bevat geen enkel spoor van schadelijke stoffen.

De producten van HiPP zijn te koop in onze webshop.

Hoeveel flesvoeding moet je geven

Een baby heeft per dag ongeveer 150 ml flesvoeding nodig per kg lichaamsgewicht. Een pasgeboren baby heeft een hele kleine maaginhoud en krijgt daarom veel kleine hoeveelheden verdeeld over de dag. Een wat oudere baby kan per keer meer drinken, en daardoor ook langer wachten op de volgende fles.

De meeste pasgeboren baby’s vragen om de 2 à 3 uur om voeding. Vraagt je kind zelf niet snel om voeding, houd dan wel in de gaten dat je zo’n 6 tot 8 voedingen per 24 uur geeft. Ook bij flesvoeding geldt: zolang je de behoeftes van je baby volgt, krijgt je kind (over het algemeen) voldoende binnen.

Flesvoeding bij Family Supply

Family Supply verkoopt verschillende soorten flesvoeding. We verkopen deze in onze webshop.

Merken flesvoeding die verkrijgbaar zijn bij Family Supply:

      Naar de webshop