Luiers

Over Luiers: Soort, merk, maat, prijs, aantal…


Pampers-New-Baby-maat-1-Jumbopack-500x500 Pampers-Baby-Dry-Maat-5+-Megapack-500x500 Huggies Little Swimmers Maat 5-6 Huggies Little Swimmers Maat 2-3attitude Eco luiers


Luiers zijn er in alle soorten, maten en prijzen. Er zijn wegwerpluiers, biologisch afbreekbare, ecologische en herbruikbare luiers, etc. etc. Er zijn veel verschillende merken. Bekende A-merken zoals Pampers en Huggies maar ook de huismerken van grote supermarktketens en drogisterijen bieden een breed assortiment.

Pampers met Korting

Welke luier en waarom?

Hoe weet je welke luier je moet kiezen en waarom kies je voor een bepaalde luier. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Die wordt soms bepaalt door wat andere je adviseren, soms op basis van eigen ervaring of op basis van reviews en testen van onafhankelijke partijen. De ene luier past beter bij jouw kind dan de andere. Het kan voor jou ook belangrijk zijn dat de luiers vrij zijn van bepaalde stoffen of dat de luiers volledig biologisch afbreekbaar zijn.

Soort

Er zijn veel verschillende soorten luiers. De meest bekende zijn de wegwerpluiers. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de reguliere Pampers, Huggies en Kruidvatluiers. Naast de reguliere wegwerpluiers zijn er ook biologisch afbreekbare luiers zoals bijvoorbeeld Attitude Eco Diapers. Deze zijn volledig afbreekbaar. Dan zijn er de herbuikbare luiers. Denk bijvoorbeeld aan de katoenen variant. Deze kunnen worden gewassen en opnieuw worden gebruikt. En dan zijn er ook nog hybride varianten. Hierbij is het mogelijk om een deel van de luier opnieuw te gebruiken en een deel weg te doen. gNappies is hier een voorbeeld van waarbij de broekjes opnieuw gebruikt kunnen worden en de inlegluier weggegooid kan worden in het toilet. Deze is ook 100% afbreekbaar.

Merken

Family Supply kiest voor Pampers. We hebben bewust voor Pampers gekozen omdat dit kwalitatief goede luiers zijn.

Pampers logoPampers heeft al jarenlang het grootste marktaandeel in Nederland en dat is niet voor niets. Ouders hebben goede ervaringen met Pamper en kiezen voor een betrouwbaar product.

Maat

Luiermaten gaan op gewicht van de baby.

Pampers
New Baby Maat 1: 2 – 5 kg
New Born Maat 2: 3 – 6 kg
Baby Dry Maat 3: 4 – 9 kg
Baby Dry Maat 4: 7 – 18 kg
Baby Dry Maat 4+: 9 – 20 kg
Baby Dry Maat 5: 11 – 25 kg
Baby Dry Maat 5+: 13 – 27 kg
Baby Dry Maat 6: 15+ kg

Attitude
Eco Mini Maat 1+2: 3 – 7 kg
Eco Midi Maat 3: 5 – 11 kg
Eco Maxi Maat 4: 9 – 14 kg
Eco Junior Maat 5: 12+ kg

Prijzen

Luierprijzen zijn aan veel wijzigingen onderhevig. Verschillende winkels bieden regelmatig interessante aanbiedingen. Omdat de verpakkingen van de luiers veel verschillende varianten kennen is het lastig om direct te zien of een aanbieding interessant is. De beste manier om vast te stellen of een aanbieding voor jou interessant is, is door de prijs per luier te berekenen. Vergeet daarbij niet dat je bij sommige online aanbieders bezorgkosten moet betalen. Lees meer over de scherpe prijzen van Family Supply.

Aantal

Hoeveel luiers heb je nu eigenlijk nodig? Vanaf de geboorte is het gemiddelde verbruik ca 7 luiers per dag. Dat komt neer op ca 280 luiers per maand. Dat is natuurlijk niet voor ieder kind het verbruik. Maar het is een aardige richtlijn. Naarmate je kind ouder wordt neemt het dagelijks verbruik iets af. Vervolgens is het bij het bepalen van het aantal luiers dat jij maandelijks nodig hebt ook belangrijk om rekening te houden met kinderopvang. Gaat jouw kind naar een kinderopvang of gastouder waar luiers verstrekt worden dan moet je die op mindering brengen op je reguliere aantal luiers per maand.

Family Supply

In onze webshop vind je diverse merken en maten luiers. Lees ook wat onze klanten van onze service vinden.